Ο χώρος μας

Τι είναι το Reiki


Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας υπήρχαν μέθοδοι θεραπείας βασισμένες στη μεταφορά μιας συμπαντικής ζωτικής ενέργειας που διαποτίζει τα πάντα - της ίδιας ενέργειας που δημιουργεί και συντηρεί όλη τη ζωή στο σύμπαν.
Η γνώση του Ρέικι θα παρέμενε χαμένη, αν ο Δρ.Μικάο Ουσούι δεν ανακάλυπτε
, στο τέλος του 19ου αιώνα, σε σανσκριτικές σούτρες ηλικίας 2500 ετών, το κλειδί που οδηγούσε στην ανάκτηση μιας θεραπευτικής παράδοσης χιλιάδων χρόνων.

 

 

Το σύστημα Ρεικι του Δρ.Ουσούι δεν είναι μόνο η απλούστερη και φυσικότερη μέθοδος «θεραπείας» που γνωρίζουμε αλλά και ο αποτελεσματικότερος τρόπος μετάδοσης αυτής της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας. Από τη στιγμή που κάποιος «ανοίξει» για να γίνει «κανάλι» του Ρεικι, μέσα από τα χέρια του, κυρίως, θα ρέει αυθόρμητα συγκεντρωμένη ενέργεια και θα διατηρήσει αυτήν την ικανότητα για όλη του τη ζωή. 
Το Ρεικι μπορεί να μας βοηθήσει να ξαναβρούμε το δρόμο μας προς μία κατάσταση υγείας και ολοκλήρωσης. Είναι μία μέθοδος «θεραπείας» με την ευρύτερη έννοια της λέξης.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Ρεικι έχει προπαντός ολιστική επίδραση. Αγγίζει όλα τα επίπεδα ύπαρξης και αγωνίζεται να τα φέρει σε ισσοροπία. Ο «θεραπευτής» είναι μόνο ένα κανάλι για την ενέργεια αυτή, αφού δεν είναι η δική του περιορισμένη ενέργεια  που περνά μέσα του όταν αγγίζει τον λήπτη, αλλά η συμπαντική ενέργεια που τον δυναμώνει και τον εναρμονίζει. Μια άλλη ιδιότητα του Ρεικι είναι ότι μπορεί να διοχετεύεται ακριβώς στην περιοχή του σώματος που χρειάζεται «θεραπεία». Είναι προφανώς προικισμένο με απίστευτη σοφία, αφού φαίνεται να γνωρίζει πότε, πού και σε τι έκταση το χρειάζεται ο λήπτης, χωρίς εμείς να μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε τίποτε στην επίδρασή του.
Το Ρεικι δεν έχει καμία σχέση με πνευματισμό ή αποκρυφισμό οποιασδήποτε μορφής. Δεν έχει σχέση με επικλήσεις σε πνεύματα ή «δαίμονες», ούτε με την ύπνωση ή άλλο είδος ψυχολογικής τεχνικής. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη πίστη για να εξασκήσεις το Ρεικι. Χρησιμοποιείται με την ίδια επιτυχία από ανθρώπους με διάφορες πεποιθήσεις και θρησκείες, από ελεύθερους στοχαστές καθώς και από οπαδούς ποικίλων φιλοσοφιών και ιδεολογιών. Το γεγονός ότι το Ρεικι έχει δώσει σε πολλούς ανθρώπους  τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τα θρησκευτικά ζητήματα και να αντιληφθούν βαθύτερα την πνευματικότητα, αποδεικνύει την αξία του και την παγκοσμιότητά του.
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ότι μία μέθοδος ολιστικής «θεραπείας» όπως το Ρεικι ξανά ανακαλύφθηκε και αναβίωσε στη δική μας εποχή. Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής, μιας νέας ενέργειας, που συνάδει με τη νέα ποιότητα στην ανθρώπινη συνειδητότητα και με την προσπέραση των παλιών και ξεπερασμένων πεποιθήσεων και πιστεύω, κατάλοιπα της παλιάς ενέργειας.
Είναι ευθύνη, αποκλειστικά της δικής μας συνειδητότητας και πρόθεσης να παρατηρούμε και να εξαπλώνουμε το ενδιαφέρον για την Αλήθεια.
Και μην ξεχνάτε ότι τίποτα γύρω μας δεν είναι πραγματικά μόνο αυτό που φαίνεται.