Ο χώρος μας

Συχνες Ερωτήσεις στο Reiki

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΙΚΙ


1.    Τι σημαίνει η λέξη Reiki (Ρεικι);
Η λέξη Ρεικι είναι σύνθετη λέξη και αποτελείται από την λέξη «Ρει» που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση συμπαντική ή πνευματική και από την λέξη «Κι»

που σημαίνει ενέργεια Άρα εννοούμε την συμπαντική- πνευματική ενέργεια.

 

2.    Το Ρέικι έχει σχέση με θρησκείες;
Το Ρέικι δεν έχει σχέση με θρησκείες αν και προέρχεται από την Ανατολή (Ιαπωνία). Παρόλο που ο ιδρυτής του Μικάο Ουσούι ήταν βουδιστής εντούτοις είναι ένα ενεργειακό θεραπευτικό εργαλείο που δεν έχει σχέση με επικλήσεις, προσευχές και λατρείες.
Ο Μικάο Ουσούι μάλιστα έλεγε ότι το θεραπευτικό σύστημα ρείκι πρέπει να δοθεί σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη και να μην παραμείνει στα στενά όρια μιας χώρας.

3.    Πρέπει να πιστεύουμε στο ρέικι για να συντονιστούμε σ’αυτό; Ακολούθως πρέπει να πιστεύει ο αποδέκτης για να βιώσει το ρέικι;
Όχι. Από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να πάρετε βαθμό στο ρέικι τότε είναι σίγουρο ότι θα συντονιστείτε στο ρέικι είτε το πιστεύετε είτε όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αποδέκτη μιας συνεδρίας που θα βιώσει κάποια πράγματα πολλά ή λίγα έντονα ή όχι δεν έχει σημασία.                                      

4.    Πρέπει να απαγγέλουμε κάτι από μέσα μας ή φωνητικά, ώστε να αρχίσει να ρέει το Ρέικι μέσα μας;
Δεν είναι απαραίτητο να απαγγέλουμε κάτι είτε φωνητικά είτε από μέσα μας. Το Ρέικι έχει τη δική του φιλοσοφία και ρέει απρόσκοπα και μόνο που έχουμε σκεφτεί να το δώσουμε σε κάποιον πόσο μάλλον όταν ακουμπάμε τον αποδέκτη με τα χέρια μας. Η λειτουργία του Ρέικι αρχίζει υποσυνείδητα και μόνο που έχουμε σκεφτεί κάποιον είτε είναι παρόν είτε όχι. Η κα. Τακάτα έλεγε ότι το Ρέικι είναι τόσο απλό που συνοψίζεται σε μια φράση: Hands up-Reiki off, hands down – Reiki on.

 

5.    Tα χέρια είναι υποχρεωτικό να ακουμπάνε πάντα στο σώμα του αποδέκτη;
Όχι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά το ακούμπημα των χεριών προέρχεται από το παρελθόν του Ρέικι κα. Τακάτα, κος. Χαγιάσι.
Σαν κίνηση είναι ότι μας κάνει ένα με τον αποδέκτη και δηλώνει περισσότερη συμπόνοια από την πλευρά μας. Ωστόσο αν και θεωρείται ότι με το ακούμπημα δυναμώνουμε την ένταση της συνεδρίας υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν «πρέπει» να ακουμπάμε όπως σε περίπτωση εγκαύματος, ανοικτής πληγής, δυσφορίας  του αποδέκτη π.χ. στον λαιμό.

6.    Οι παραδοσιακές δώδεκα θέσεις σε μια συνεδρία πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα;
Οι δώδεκα θέσεις έχουν δοθεί για να μας βοηθήσουν να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη συνεδρία ακουμπώντας και δίνοντας Ρέικι σε όλα τα ζωτικά όργανα του ατόμου και βοηθώντας μας να δούμε αναλυτικά τυχόν δυσλειτουργίες. Με την πάροδο του χρόνου και την εμπειρία που αποκτάμε μπορούμε διαισθητικά να παραβλέψουμε κάποιες από τις θέσεις ή να παραμείνουμε σε κάποιες άλλες ή να πηγαίνουμε στις θέσεις στις οποίες αισθανόμαστε ότι χρειάζεται η συνδρομή μας.

7.    Μπορούμε να δώσουμε Ρεικι σε κάποιον (κατά τη διάρκεια συνεδρίας) χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι;
Φυσικά και μπορούμε να κάνουμε συνεδρίες ΡΕΙΚΙ μόνο με το ένα χέρι και μάλιστα κάποιες φορές θα είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε πχ. Τραυματισμός του χεριού.
Όμως θα ήταν καλύτερα να δίνουμε ΡΕΙΚΙ και με τα δυο μας χέρια γιατί έτσι ερχόμαστε σε επαφή με περισσότερα σημεία  του σώματος του αποδέκτη και η ενέργεια είναι διπλή  αλλά και μπορούμε να εστιάσουμε καλύτερα σε αυτό που κάνουμε.

8.    Αν έχουμε πολύ καιρό να χρησιμοποιήσουμε το Ρέικι είναι πιθανό να το χάσουμε;
Από τη στιγμή που έχετε συντονιστεί στο ΡΕΙΚΙ (1ος ΒΑΘΜΟΣ 4 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΙ) είναι κάτι που θα κουβαλάτε για την υπόλοιπη ζωή σας. Ωστόσο όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι αν απέχετε πολύ καιρό, τότε το κάνετε πιο αδύναμο και πιο αργό με συνέπεια να βλέπετε ότι η δύναμή του ξεθωριάζει. Το ΡΕΙΚΙ είναι σαν ένα σωλήνα: Αν το νερό ρέει από αυτό συχνά θα βγαίνει διαυγές και καθαρό. Αν όμως χρησιμοποιείται περιστασιακά το νερό μπορεί να μολυνθεί ή να εξέρχεται με αδύναμη ροή. Οπότε προτείνεται να μην χάνετε την επαφή με αυτό ώστε να το δυναμώνετε και να το επαναφέρετε στη μορφή που εσείς επιθυμείτε.

9.    Όταν κάνουμε συνεδρία Ρεικι επηρεάζουν την ροή της ενέργειας τα κοσμήματα (ως προς τον αποδέκτη);
Και ναι και όχι. Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κοσμήματα παρεμποδίζουν την ροή της ενέργειας καλό είναι να αφαιρούνται για την άνεσή σας. Επίσης για τη δημιουργία θορύβου π. χ . βραχιόλια κλπ για την καλή ροή του αίματος .
Σε κάποιο από τα μαθήματα υπήρξε μαθήτρια που δεν μπορούσε  να κάνει συνεδρία  γιατί την ενοχλούσε το δαχτυλίδι στο κυρίαρχο χέρι της. Απόν την άλλη πάλι είναι θέμα του καθενός αν θεωρεί ότι παρεμποδίζεται ή όχι.